Vindsrensning och tapeter

Har i helgen rensat uppe på vinden inför flytten, trots att jag varit förkyld och känt mig allmänt eländig. Det var verkligen på tiden att rensa då förrådet var helt proppfullt med saker. Har inte förstått hur jag har kunnat bli en sådan hamster. Kom sen på att min pappa nog var likadan, så jag brås väl på honom. Trots att jag bara var 11 när han dog så har jag minnen kvar av hans samlande av ”bra att ha saker”.  Medan jag packade upp kartonger från vinden för att rensa och packa om i nya kartonger, så kastades jag tillbaka i tiden, och minnen som jag glömt. Satt och gick igenom massor med papper från då jag gick på lärarhögskolan (2001-2004), och läste igenom saker som jag skrev då. Mycket var väldigt bra och intressant, trots att man då var ung, oerfaren och ganska naiv. Hittade massor av målningar och konstverk jag gjort under den tiden, då jag gick konstinriktningen på LHS. Kanske dags att damma av och sätta upp? Vissa var ju faktiskt ganska fina trots allt. Även gamla foton på när de äldsta barnen var små dök upp, så fina! Hittade många fina bilder och målningar som jag skulle vilja sätta upp i nya hemmet. Får investera i nya tavellister tror jag.

Hittade även två stickade tröjor som jag sparat sen mamma dog. Sparade de för att jag ville ha kvar en del av mamma, och just de tröjorna luktade då som mamma. Men nu när jag packade upp de så luktade de bara gammal vind. Slits mellan valet att kasta tröjorna eller att spara dom. Har än så länge kvar de, och när jag höll i tröjorna och luktade på de så slängdes jag för en kort stund in i mammas famn, och kunde förnimma minnen om hur det var att vara nära henne. Som om hennes själ fanns kvar i kläderna. Trots att det var 20 år sen min mamma dog så är det fortfarande lika smärtsamt, och jag orkar fortfarande inte titta på fotografier på henne. Men ska försöka hitta gamla foton på mamma och pappa så jag kan sätta upp de i nya hemmet. Vill att mina barn ska få se sin mormor och morfar på bild någon gång. De har sett bilder ibland när vi tittat i gamla album, men jag har aldrig haft foton framme. Dags för förändring! Har dock aldrig gått en dag som jag inte har tänkt på dom.

vindsrensning och nya tapeter

Det blir mycket nystart med nytt hem, nytt jobb (som är under arbete), nytt yrke, en helt ny mig kanske, i och med att jag gått ner en del i vikt? Är det tecken på en 40-års kris? Jag känner inte att det är kris åtminstone.

Nya tapeter

Fick även till nya bostaden välja tapeter till alla rum. Vilket är jätteroligt, då jag älskar heminredning. Enda trista är att det skulle göras på två ynka dagar! Inte lätt alltså, speciellt då man måste hinna tänka på skolarbete samtidigt. Fick gå på magkänsla på vad som skulle kunna passa, så det känns lite som man fått chansa på vad som blir snyggt. Det blir ett sanningens ögonblick när man får se hur det blev. Det blev till slut en sammanhållen färgskala med; gråa, vitt, svart och lila tapeter. Fick tyvärr inte välja målning av väggar utan bara tapeter.

Hyresradhuset som vi flyttar till ligger i ett spännande område med en stark Hyresgästförening, där de boende själva tar hand om och förvaltar skötsel av gårdar och lokaler. Det finns en bastu, gym och lite annat för de boende där man bokar in sig. BASTU!! Jag som ibland funderat på om det skulle gå att riva ut en garderob och bygga en enmansbastu där. Nu får jag äntligen möjligheten att basta till vardags. Vad kan man annars vänta sig av en halvfinne som är uppväxt med bastu sen barnsben? Maken kommer nog bli stammis i gymmet.

Ska bli kul att få grannar som verkar umgås och prata med varandra på ett annat sätt än vad man är van vid annars, som boende i hyresrätt. Läste någonstans att de olika gårdarna i området även varje år tävlar mot varandra om vilka som har den finast klädda julgranen. Låter kul, och där kanske man kan bidra med lite idéer när det är dags.


2018-07-28T23:20:48+00:00

Lämna en kommentar

VEM JAG ÄR?

Det undrar jag med ibland. Men är nog en nyfiken människa som samtidigt som jag försöker få ut det mesta av livet tillsammans med min familj, även brottas med mina tankar kring existensiella frågor.

KALENDER

maj 2019
M T O T F L S
« Aug    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031