Ljuset i tunneln

  • ljuset i tunneln

Ljuset i tunneln

Nu har skolan dragit igång igen med buller och bång. Ingen mjukstart var det tal om här inte.

Lärarutbildningen som tidigare fått kritik för att den var för “slapp”, och som efter det förmodligen stramats upp, vilket avspeglas till viss del på specialpedagogprogrammet (som jag går). Har iallafall de senaste två veckorna haft fullt upp med att läsa otaliga vetenskapliga artiklar (mestadels på engelska) och diverse böcker. Det är tre olika delkurser som går parallellt och som jag ska försöka hålla isär, vilket inte är det lättaste. Vet inte hur många gånger jag har fått läsa i kursbeskrivningen för att få en bild av vad jag förväntas bli klar med tills nästa gång jag ska till skolan.
Det som varit positivt de senaste gångerna när det varit skoldagar (är annars mycket hemstudier) är att vädret varit fint och det har varit perfekt för att ta uppfriskande promenader i närområdet av Frescati hage under lunchrasten. Det är verkligen superfint här med närhet till både vatten och skog.

Förutom skola så har jag för tillfället massor av annat på gång men som jag inte vill avslöja innan jag är mer säker på att allt klaffar.
Har därför den senaste veckan haft svårt att hålla fokus på studierna, eller att hitta inspiration till att skriva något här. Inspirationen ökar inte heller direkt av att den senaste kursboken som ska läsas och som handlar om enkäter, är så urbota tråkig. Så fast jag verkligen pressar mig att sitta och läsa så fladdrar mina tankar iväg på en gång. Jag har vissa gånger läst flera sidor men kommer på mig själv att jag inte har en aning om vad de sidorna handlat om. Lite stressande då känns viktigt att plöja igenom även den “tråkiga” litteraturen.

Men börjar så smått se ljuset i tunneln, då det här är sista terminen innan jag är klar!
För att koppla av lite emellan studierna har jag även spelat lite Pokemon Go, vilket är beroendeframkallande. Satt igår förmiddag på tunnelbanan på väg till skolan,  och kunde under färden plocka massor av nya Pokemons. Var inte bara löjligt nöjd efter den lyckade fångstresan. Var även väldigt nöjd på vägen hem då arbetet hade gått som på räls i “min” arbetsgrupp. Uppgiften vi hade var att behandla data från vår enkät och där vi samlat statistiken och som vi ska visualisera och presentera i diagram.

Detta ska vi redovisa i skolan nästa vecka, men ska ändå vara klart med redan imorgon. Ett tips för den som ska göra en enkät och arbeta med statistik är att arbeta med Google formulär. Så smidigt! Kände efter gårdagen att lärarna i skolan kanske behöver uppdatera sina kunskaper i vilka digitala verktyg som finns att tillgå när man ska arbeta med enkäter och statistik. En lärare tyckte exempelvis att vi skulle sitta och fylla i all data manuellt i ett Excel ark!! Medan en annan föreslog att vi kunde sitta och skriva och räkna med papper och penna!!

Vilket för oss skulle tagit några timmar med de 229 respondenter som vi hade. Men med Google formulär fördes all all data från enkäterna över på två sekunder till Google sheets, som lika lätt kunde exporteras till ett vanligt Excel ark. Läraren, som med stor sannolik var född på Stenåldern, och som gick runt i klassrummet hade nog väntat sig att vi hade ett jättejobb framför oss. Så när hon efter en runda kom tillbaka till min grupp så verkade hon väldigt förvånad att vi redan var klara med den biten. Hon frågade till och med; “Men, hur gjorde ni?”, med förvåning i rösten.
Vi tre satt där med stora flin, nöjda till tusen! Hade först lust att bara ljuga och säga att vi lagt in allt manuellt (229 st.), men att vi var VÄLDIGT snabba. Men tänkte att vi nog måste vara snälla och berätta hur vi gjorde så hon kunde uppdatera sina datakunskaper från 1987.

2018-07-30T22:59:15+00:00

Lämna en kommentar

VEM JAG ÄR?

Det undrar jag med ibland. Men är nog en nyfiken människa som samtidigt som jag försöker få ut det mesta av livet tillsammans med min familj, även brottas med mina tankar kring existensiella frågor.

KALENDER

maj 2019
M T O T F L S
« Aug    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031