Frukost och middag


Igår så såg min frukost och middag ut så här. En oväntat bra kombo var förutom blåbär, att strö över lite pistagenötter på den grekiska yoghurten.  Det finns påsar med pistagenötter utan skal, vilket faktiskt var bekvämt. Kanske finns hemma också, jag har ärligt talat inte kollat. Till det så åt jag en finncrisp (som finns att köpa här) med mycket skinka och några tunna skivor avocado. Vet att vissa inte anser att finncrisp tillhör LCHF, men i brist på annat så får det duga.

Skulle igår även få middagsbesök av en vän som bor här i DC. För att hitta en lättlagad middag så inventerade jag lite i Deli-avdelningen här i matbutiken, och där verkar finnas mycket som passar bra i matväg för mig. Nackdelen är att det är dyrare än övrig mat. Lyckades iallafall leta mig fram till en obemannad ostdisk. Har de gånger jag varit i just den butiken inte sett en enda människa vid den disken. Förklaringen kan vara på priserna, som var ganska “saftiga” på vissa ostar, eller att det inte verkade finnas fettfria produkter där. Hittade iallafall en stor bit mozzarella för ca $6. Köpte även på självplock lite oliver och soltorkade tomater. För övrigt så köpte jag även färdiggrillade kycklingben.


Till detta så hade jag gjort en egen tzatziki, varm grönsaksröra (paprika, sparris och tomater, vitlök, salt och peppar), en enkel sallad (isberg, tomat, gurka), och avocado med citron. Middagen var uppskattad av min vän även om hon oroade sig litegrann över att det var så mycket kalorier i såsen och i osten. Försökte då berätta lite mer om LCHF, för att få henne medveten om att det går att äta så här gott och ändå gå ner i vikt. Vet inte om jag lyckades. Men vi hade en väldigt trevlig middag tillsammans, med mycket prat och skratt.

Till maten drack jag kolsyrat vatten med tranbär och lime smak. Smakade inte riktigt som jag trodde, men ändå ganska gott. Det konstiga var att den hade en slags svag smak av coctailbär eller nåt liknande. Tänkte även på att den smakade lite av “fruit punch”. Min vän hade även med sig en flaska vin som det blev ett eller två glas av. Nästa gång jag är i matbutiken så ska jag kolla in mer vad som finns i Deli avdelningen. Tyckte jag såg nåt i farten som liknade ostchips, typ Groksi som vi har i svenska butiker. Ska passa på och undersöka saken närmare nu när maken snart är här (tjohoo!), och jag inte behöver springa efter en liten dotter som kräver uppmärksamhet var 10:e sekund.

2018-08-10T19:14:46+00:00

Lämna en kommentar

VEM JAG ÄR?

Det undrar jag med ibland. Men är nog en nyfiken människa som samtidigt som jag försöker få ut det mesta av livet tillsammans med min familj, även brottas med mina tankar kring existensiella frågor.

KALENDER

april 2019
M T O T F L S
« Aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930