Flytt, minnen och jobbdilemman

Flytt, minnen och jobbdilemman

Den sista tiden har det varit väldigt svårt för mig att fokusera tillräckligt mycket på skolan. Det är flytt på gång och mycket tid har gått åt till att fixa med det och andra saker som uppkommit med detta. Har även varit på några arbetsintervjuer. Gick vidare i en rekryteringsprocess och skulle därför ha gått på en till intervju med en högre chef. Men insåg efter att jag hunnit tänka lite mer ingående att resvägen skulle bli allt för lång. Låg och grubblade och drömde om det hela natten och vaknade fem på morgonen med halsont och tankar kring jobbet snurrande i huvudet. Insåg att det rätta var att hoppa av rekryteringsprocessen redan nu, vilket var synd på ett så intressant jobb som det var. Men eftersom jag inte planerar att leva för mitt jobb utan även vill hinna spendera tid med familjen så blir det bäst så.

Har i och för sig nu insett att jag är attraktiv på arbetsmarknaden ändå. Har kanske inte riktigt fattat det förrän nu när de verkande väldigt intresserade av mig och ville träffa mig ytterligare en gång.

flytt-minnen-jobb-dilemman

Det är lite läskigt att flytta faktiskt! Har bott i Årsta i 21 år, och när jag insåg det så kände jag mig plötsligt gammal. Men flyttade hit när jag var 19, och DÅ jag var ju ung då åtminstone. Men har insett hur mycket som man sett förändrats här sen vi flyttade hit, jag och maken. Då var det mest pensionärer som bodde här. Vi var de enda ”yngre” som bodde i huset, resten var 60+. Har under dessa år hunnit bo på tre olika ställen i Årsta, och alla lägenheter och områden har haft sin egen charm. Men medan tiden gått så har Årsta ändrat karaktär, från en trött och ”lite egen” sovstad till att bli fullt av barnfamiljer, singlar och en och annan kändis som flyttar hit och gör området mer hippt. Kommer bära med mig massor av minnen härifrån, som t.ex. Elvis som hade sin färgbutik på Årstavägen. Det luktade rök i hela butiken, vad jag minns. Men där fanns allt mellan himmel och gjord, och inte bara målarfärg. Sen var det solariet som låg ett tag nära ”Elvis” och som jag gick till en period, ända tills ägaren en ung tjej tog livet av sig.

Andra minnen är Godiscafet som låg där Greken nu är. Lilla konsum butiken i centrum, där de hade små miniförpackningar av t.ex. kött som många pensionärer köpte. Alla dagar som man hängt i Vättersparken med de äldsta barnen när de var små. Deras förskola låg i närheten och ofta så träffade vi andra föräldrar där i parken efter förskolan. Föräldrar som vi även umgicks med mycket privat så länge som barnen lekte med varandra. Sen har vi tyvärr tappat kontakten med många efter att barnen slutat träffas eller helt enkelt vuxit från varandra. Flera av de vi umgicks med har flyttat från Årsta då de var trångbodda, skilde sig. osv.

Insåg för inte så länge sen att jag har bott längre tid i Årsta än i min uppväxtort. Samtidigt som det är lätt att bli nostalgisk när man tänker på Årsta, så har jag ett tag nu känt att det är dags att se något nytt, och att skapa nya minnen på ett nytt ställe. På nya stället får jag äntligen lite mer utrymme att odla på, även om det bara är en liten gräsplätt på baksidan. Längtar efter att kunna grilla ifred, och inte offentligt till allas grannars beskådan och förutom allt detta även behöva konka all mat, och tallrikar långa vägar för att utsätta sig för detta.  Att äntligen få en sjö och badplats på 10 minuters gångavstånd blir rena rama lyxen. Om man ska flytta så är det även nu som är bäst att göra det för minsta dottern. Innan hon hinner rota sig här genom skola och vänner.

Ska nu ta och vila lite till innan det är dags att göra iordning sig för att åka till skolan. Har hunnit dricka en kopp te i alla fall och lindrat min hals lite.

 

2018-07-29T23:42:06+00:00

Lämna en kommentar

VEM JAG ÄR?

Det undrar jag med ibland. Men är nog en nyfiken människa som samtidigt som jag försöker få ut det mesta av livet tillsammans med min familj, även brottas med mina tankar kring existensiella frågor.

KALENDER

maj 2019
M T O T F L S
« Aug    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031