Änglar och en kopp kaffe

Hohoho! Nu börjar saker falla på plats som jag gått och oroat mig för. Bland annat så har vår äldsta dotter nu fått ta över vår “gamla” lägenhet nu när vi ska flytta. Kontraket skrevs på igår, efter vi skrev på uppsägningspapperen.

Vilket var tur då hon verkligen behövde något eget. Det som vi fick veta under kontraktskrivningen och som jag tyckte var intressant var att de sista numren på kontraktnumret visar vilken generation som bor i lägenheten ända sen huset byggdes. Vårt nummer slutade på 03, och dotterns slutar på 04. Vi var alltså endast den 3e familjen eller “generationen” som bott i lägenheten sen huset byggdes i början på 60 talet. Så dottern är den 4e som “flyttar in” här på cirka 56 år. Helt otroligt! Men att det såg ut så var enligt personen vi satt med på hyresbolaget, inget ovanligt för Årsta. Många bor väldigt länge i sina lägenheter just här.

Flytten närmar sig med stormsteg och jag börjar inse att det är dags att byta område efter att bott här i 21 år. Det jag kommer sakna med just den här lägenheten som vi har bott i sen 2009 är den underbara utsikten. Som tur är så kan jag komma och hälsa på och få ta del av den även längre fram. Den första bilden är morgonsol taget från köksfönstret nu i veckan. Synen av den himlen var helt otrolig. Kändes lite som att himlen öppnade sig och att gud släppte ner några änglar. Härligt start på dagen; lite änglar och en kopp kaffe, så fixar man resten av dagen galant.

Men tidigare har filmer som; Johan Falk (Ur askan i elden), Hypnotisören, tv-serien Full Patte, reklamfilmer av olika slag osv. Även Årsta torg har varit ett vanligt ställe där filminspelningar skett. Julkalendern “En riktig jul” spelades in vid torget. Det var på i mars månad som Årsta scenerna spelades in där. Så för att få vinterkänslan så hade de lagt ut massor med konstgjord snö på torget. Vilket då kändes lite surrealistiskt; att gå mellan stora snöhögar och sen lite längre bort se vårblommorna blomma för fullt. På mitt gamla jobb, som också ligger precis i nära anslutning till torget har vi också haft reklamfilminspelning. Det var (om jag minns rätt) ett försäkringsbolag som de spelade in till, men själva scenen skulle se ut som en hattaffär. Men det som varit allra roligast att se var när Johan Falk spelades in utanför oss. Det var brinnande bilar, biljakt, och annat spännande som ägde rum, och som jag kunde sitta och titta på från balkongen. Det var verkligen som att sitta på första parkett och titta. Bjöd in en arbetskamrat och vi satt tillsammans och tittade och drack lite bubbel.

Här i Årsta har vi sammanlagt bott på tre olika ställen. Vi har flyttat cirka vart 7e år, och det är rena slumpen att det blivit just så många år mellan varje flytt. Nä, nu måste jag plugga vidare. Förbereder en muntlig redovisning som jag ska hålla om den forskning som ligger till grund för min magisteruppsats. De vill att man ska kunna allt utantill i princip, så jag känner ingen press alls *ironisk*. Får vira in mig med ett täcke först bara då det är svinkallt här inne i lägenheten.

2018-07-28T23:02:46+00:00

Lämna en kommentar

VEM JAG ÄR?

Det undrar jag med ibland. Men är nog en nyfiken människa som samtidigt som jag försöker få ut det mesta av livet tillsammans med min familj, även brottas med mina tankar kring existensiella frågor.

KALENDER

maj 2019
M T O T F L S
« Aug    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031